behandelwijzen

Behandelwijzen

Er zijn twee praktijken gevestigd op de Schutteshof; praktijk Schutteshof, de praktijk voor massage en natuurgeneeskunde van Gerda Schutte-Mensink en de praktijk voor massage- en craniosacraal therapie van Barbara Schutte, praktijk Bermonde.

 

De werkwijze van beiden kent veel overeenkomsten maar er zijn toch ook duidelijke accentverschillen,zowel vanuit de persoon als vanuit de achtergrond qua opleiding. In de praktijk geldt voor beiden dat de basis van de behandeling (meestal) massage is. De benadering is gericht op de totale mens en het ondersteunen van het zelfgenezend proces van het lichaam. Indien gewenst is het mogelijk naar onderliggende problematiek te kijken. Er wordt aandacht besteed aan voeding, ademhaling, houding, emoties en andere factoren die het evenwicht kunnen verstoren.

Gerda werkt meer vanuit de Mazdaznan panopraktiek en gezondheidskunde aangevuld met o.a. manuele lymphedrainage, sportmassage en craniosacraal therapie.

Barbara werkt meer met de craniosaraal therapie en de Tui-na (Chinese-) massage , aangevuld met o.a. Mazdaznan gezondheidskunde en viscerale manipulaties.